Mekanik sistemler depremde hayat kurtarıyor

Silivri Depremi Sonrası Mekanik Sistemlerin Önemi

Türkiye’nin deprem kuşağında bulunması, Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle bir kez daha hatırlatıldı. Bu durum, yapıların iç teknik altyapısının da önemini vurguluyor. Doğalgaz, yangın, havalandırma ve sıhhi tesisat gibi sistemlerin deprem anında zarar görmesi, can ve mal kayıplarına sebep olabilir. Aytes Mühendislik, bu sistemlerin sismik risklere karşı dayanıklı hale getirilmesinin önemini vurguluyor.

Son yıllarda, özellikle büyük ölçekli yapılar, konutlar, endüstriyel tesisler, raylı sistemler ve toplu kullanım alanlarında, mekanik tesisat mühendisliğine olan ilginin arttığı görülüyor. Bu sistemlerin denetim, bakım ve güçlendirme çalışmalarıyla afetlere karşı güvenlik sağlanabileceği belirtiliyor.

Ayrancı: “Sismik Tedbirler Yapı Maliyetinin Yalnızca %2’sini Kapsıyor”

Aytes Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ayrancı, mekanik tesisat sistemlerinin yapılar için önemine değinerek, depremin yalnızca binaların taşıyıcı sistemlerini değil, içindeki teknik altyapıyı da etkilediğini belirtiyor. Özellikle doğalgaz, havalandırma ve sıhhi tesisat sistemlerinde yaşanabilecek sorunların ciddi sonuçlara yol açabileceğinin altını çiziyor.

Ayrancı, yaptığı açıklamada, mekanik tesisat mühendisliğinin deprem sonrası ortaya çıkabilecek ikincil tehditlere karşı koruma sağladığını belirterek, mevcut yapılarda da mekanik sistemlerin sismik dayanımı açısından denetlenmesi gerektiğini vurguluyor. Bu çalışmaların düşük maliyetlerle yapılabileceğini ve büyük kayıpların önüne geçebileceğini ifade ediyor.

Ayrancı, sektör paydaşlarına ve vatandaşlara seslenerek, yapıların güvenliği için sadece taşıyıcı sistemlerin değil, mekanik tesisat sistemlerinin de önemli olduğunu vurguluyor. Deprem güvenliğinin bütüncül mühendislik çözümleriyle sağlanabileceğini belirtiyor.

Related Posts

ABD’den ticaret anlaşması açıklaması: Bu hafta işaret edildi!

ABD Hazine Bakanı Bessent, bu hafta en büyük ticaret ortaklarından bazılarıyla ticaret anlaşmaları açıklayabileceklerini bildirdi.

TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyondaki düşüş belirginleşti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ekonomi piyasalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Marmarabirlik’te yeni dönem: Ali Yıldız başkan!

Dünyanın dev zeytin üreticisi Marmarabirlik yönetiminde kan değişimi yaşandı. Marmarabirlik’in Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna, Yönetim Kurulu kararıyla Ali Yıldız oturdu. Marmarabrlik’in yeni dönemindeki Yönetim Kurulu dağılımı şu şekilde …

Çin ile ticaret savaşının ilk kurbanı Alman devi oldu

Volkswagen Grubu’nun gözde markası Audi, Avrupa’da durgun talep, Çin’de yoğun rekabet ve ABD’de ticaret baskılarıyla boğuşurken, ilk çeyrekteki düşük kâr marjı dikkat çekti. Şirket, çareyi ABD’de üretim seçeneğini masaya yatırmakta ararken Almanya’da 7 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Ticaret Bakanlığı denetimlerde 1 milyar lirayı aşan ceza uyguladı

Ticaret Bakanlığınca bu yılın ocak-nisan döneminde 198 bin 357 firma, 11 milyon 697 bin 546 ürünü denetlendi ve 1 milyar 25 milyon 599 bin 375 lira ceza verildi.

Borsada yeni dönem kapıda: Takas süresi mi değişiyor?

Borsa İstanbul Grubu, pay piyasasında işlem gören sermaye piyasası araçlarının takas tarihine ilişkin açıklama yaptı. Borsa İstanbul takas süresini 1 işlem gününe düşürmeyi değerlendiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir