Türkiye’de Elektrikli Otomobillerin Sayısı Yüzde 120 Arttı

Türkiye’deki Elektrikli Otomobil Sayısı Mart Sonunda Yüzde 120 Artarak 218 Bin 238’e Ulaştı

Türkiye‘de trafikte bulunan elektrikli otomobillerin sayısı, mart sonu itibarıyla geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 120 artarak 218 bin 238 oldu.

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararları minimize etmek amacıyla sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok alanda “yeşil dönüşüm” hızlanırken, bu gelişmeler dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinin bu alandaki yatırımların daha da artmasını sağladı.

Dünyadaki bu dönüşüm, Türkiye‘deki yatırımlara ve otomobil tercihlerine de yansıdı. Söz konusu araç sınıfında küresel bir oyuncu olmak amacıyla hayata geçirilen TOGG’a ek olarak, son dönemde özel sektör de elektrikli araç üretimine yönelik yatırımlara başladı.

AA muhabirinin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, karbon salınımının diğer yakıt türlerine göre daha az olduğu elektrikli araçların sayısı son 10 yılda önemli oranda arttı. 2015’te yalnızca 565 olan trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2019’da ilk defa 1000’i geçerken, 2025’te ise bu sayı 200 bini geçti.

Trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2024 sonu itibarıyla 183 bin 776 olurken, Mart 2025 itibarıyla 218 bin 238’e ulaştı. Söz konusu otomobil sayısı, geçen yıl marta göre ise yaklaşık yüzde 120 artmış oldu.

Elektrikli araç sayısı, dizel ve LPG’yi solladı

Martta, trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yakıt türlerine göre dağılımı incelendiğinde, bunların yüzde 48,1’inin benzinli olduğu görüldü. Bu türü, yüzde 30,5 ile hibrit yakıtlı otomobiller izledi. Martta trafiğe kaydı yapılan otomobillerin içinde elektrikli oranı ise yüzde 12,9 olarak kayıtlara geçti.

Geçen ay sonu itibarıyla elektrikli araçlar, trafiğe kaydı yapılan dizel (yüzde7,6) ve LPG (yüzde 0,9) yakıtlı otomobilleri geride bıraktı. Martta, 12 bin 221 elektrikli, 7 bin 192 dizel ve 893 LPG yakıtlı otomobil trafiğe kaydedildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Serhat Tutak – Ekonomi

Related Posts

Windows’un tartışmalı güncellemesi geldi: Ekranı sürekli kaydedecek

Microsoft’un uzun süredir beklenen ve tartışmalara neden olan yeni özelliği Windows Recall, sonunda kullanıcılarla buluştu. Bilgisayarda yapılan her işlemi ekran görüntüsü şeklinde kaydeden bu özellik, şimdilik sadece Copilot+ bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Güvenlik ve gizlilik endişeleri nedeniyle Microsoft, Recall’u kullanıcı onayına bağlı hale getirerek önemli bir değişikliğe gitti.

YouTube, 10 yıl aradan sonra video oynatıcısının tasarımını değiştiriyor: İşte görünümü

YouTube, tam 10 yıl aradan sonra video oynatıcısında kapsamlı bir tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Dünyanın en büyük video paylaşım platformu, web sürümü için yeniden tasarlanmış bir video oynatıcısı devreye almaya başladı. Ancak …

Google Chrome’a bir talip daha çıktı!

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı yürüttüğü tekel davası yeni bir evreye girerken; yapay zekalı arama motoru Perplexity, dikkat çeken bir açıklamayla gündeme geldi. Şirket yöneticilerinden Dmitry Shevelenko, Google’ın Chrome tarayıcısını …

Ucuz Tesla Model Y Türkiye’de satışa çıktı, peynir ekmek gibi sattı!

Tesla’nın en uygun fiyatlı Model Y versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu. Arkadan itişli olan bu yeni versiyon özellikle %10 ÖTV dilimine girmesiyle Türk tüketicisinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Satışa çıktıktan sadece bir dakika içinde tüm stokların …

YouTube’dan 20. yıla özel güncelleme!

YouTube; ilk videonun yüklendiği 2005 yılından bu yana geçen 20 yılı, kullanıcılar için hazırladığı bir dizi yeni özellikle anıyor. Bu özellikler, ağırlıklı olarak YouTube TV ve YouTube Premium üyeleri için hazırlandı. YouTube, 20. yılına özel …

PC pazarında yükseliş başladı: İşte en çok satan markalar

Pandemi sonrası daralma yaşayan küresel PC pazarı, 2025’in ilk çeyreğinde art arda ikinci kez büyüme gösterdi. Counterpoint Research’ün verilerine göre, küresel PC sevkiyatları 2025’in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,7 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir