3 çocuklu aileler için yeni çalışma: 17 bin TL’lik destek masada!

Doğurganlık hızının 1.51’e gerilemesinin ardından AK Parti bunun sebeplerini, mücadele adımlarını görüşmek üzere bir dizi çalışma yaptı. Gerçekleşen çalıştayların ardından sunum Merkez Yürütme Kurulu’nda paylaşıldı.

Bir dizi tedbir seti öneriliyor. Doğurganlık hızının artırılması planlanıyor. Peki hangi maddeler var? 3 ve üstü çocuk sahibi olan ailelere kademeli asgari ücret tutarında bakım desteği verilebilmesi üzerinde çalışılıyor.

Ayrıca belirli bir gelir düzeyinin altında olanlara doğum paketi verilmesi, dar gelirli ailelere 2 yıl boyunca bez ve mama desteği verilmesi, 2 ve üstü çocuğu olan ailelere araç ve konut alımı başta olmak üzere kademeli vergi indirimi yapılması seçenekler arasında bulunuyor.

ÇALIŞMALARIN HAYATA GEÇMESİ MÜMKÜN MÜ?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Murat Bal şu ifadeleri kullandı: “Avrupa’da birçok teşvikin ülkemize geleceğini düşünüyorum. Çalışma Bakanlığı, Aile Bakanlığı olsun bununla ilgili çalışmalarını başlattı.

Yakın zamanda netleşir. Fazla çocuklu ailelerle alakalı bunun teşvik edilmesi söz konusu. Aile Bakanlığı üzerinden yapılacak.

DOĞUM ORANLARINI ETKİLER Mİ?

Çok çocuklu ailelerin refah seviyesi biraz daha artırılacaktır. 3 çocuklu ailelere asgari ücret düzeyinde teşvik sağlanacak. Diğer teşviklerle düşünüldüğünde bu anlam ifade edilebilir. Doğum oranlarında artış sağlanabilir.

EKONOMİYE ETKİSİ NE OLUR?

Ben bunun bütçe üzerinde baskı oluşturabileceğini düşünmüyorum. 2024 yılından sonra bütçede rahatlama olacak. İkinci yarıdan sonra enflasyonun düşmesiyle bütçe üzerindeki ferahlama ile bu tür teşviklerin toplumun geniş kesimlere yayılması anlam ifade ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir